Over ons

Beste aanbod

Uit de oude Tuinkamer bestaat sinds 2002 – aanvankelijk vooral voor nascholing – en is een ‘spinorganisatie’: een eenmansbedrijf binnen een hecht netwerk van partners: specialisten op het gebied van diagnostiek, therapie, supervisie, consultatie en training. Wanneer u een vraag heeft die beter tot zijn recht komt door de deskundigheid van één van de partners, bespreek ik dit met u en breng u desgewenst in contact met de betreffende persoon of organisatie. Elke bemiddeling is vrijblijvend.

Kennisoverdracht én therapie

Sinds de start van Uit de oude Tuinkamer in 2002 is er regelmatig vraag geweest naar uitbreiding van het aanbod met therapie. Sinds begin 2017 is dat een feit. In samenwerking met een aantal vrijgevestigde collega’s worden diverse therapiemogelijkheden aangeboden, mede via Het Huis voor Psychotherapie.

rob stoffer & partners

Rob Stoffer (1955), ik ben klinisch psycholoog en psychotherapeut.

KLINISCH WERK

Vanaf 1979 verbonden aan een Sociaal Psychiatrische Dienst, later tevens aan het Instituut voor Medische Psychotherapie en uiteindelijk tot 1999 aan de daaruit voortgekomen RIAGG Westelijk Utrecht.
Vanaf 1999 tot 2020 verbonden aan De Waag, Centrum voor Ambulante Forensische Psychiatrie te Utrecht.
En daarnaast vanaf 2017 in eigen praktijk voor psychotherapie.

ONDERWIJS EN NASCHOLING

Van 1978 tot 1988 werkzaam bij verschillende opleidingen voor Verpleegkunde.
Van 1989 tot 1999 verbonden aan de Psychotherapieopleiding te Utrecht.
Van 1994 tot heden docent bij de afdeling Nascholing van de RINO Amsterdam.
Van 2001 tot 2003 hoofdopleider van de Opleiding Forensische Psychiatrie bij de RINO Groep te Utrecht.
Van 2007 tot heden verbonden aan de Gz-opleiding te Amsterdam en Utrecht.
En van 2002 tot heden veel nascholing en supervisie via Uit de oude Tuinkamer.

PUBLICATIES

Veel publicaties betreffen het Utrechtse Vijf-gesprekkenmodel. Verder over vergaderperikelen in de GGz en diverse psychotherapeutische onderwerpen. Daarnaast enkele recensies voor vaktijdschriften en bijdragen aan het EMDR-Magazine.

Registraties:

Klinisch psycholoog BIG 89035879825
Psychotherapeut     BIG 19035879816

Lid van de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie
Supervisor Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie
Leertherapeut Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie
EMDR Europe Practitioner van de Vereniging EMDR Nederland

AGB-code persoonlijk: 94-014382
AGB-code praktijk:       94-062970
KvK:  30236526

Partners in nascholing

Uit de oude Tuinkamer is gelieerd aan een eigen netwerk van specialisten. Soms leidt een vraag om nascholing er toe dat we een coproductie of een verwijzing voorstellen. Bijvoorbeeld als de opdracht een psychotherapeut én een medicus vereist of bemoeienis wordt gevraagd van een supervisor van een bepaalde specialistische vereniging.

Daarnaast ben ik er trots op de RINO Amsterdam al ruim dertig jaar als partner te mogen beschouwen. Naast een uitvoerig aanbod aan cursussen op het gebied van nascholing in de GGz beschikt deze organisatie over een ruime keuze aan docenten die cursussen op maat ontwikkelen en verzorgen. Zo nodig breng ik u graag met de juiste RINO-functionaris in contact.

Partners in therapie

Op het gebied van therapie ben ik verbonden aan Het Huis voor Psychotherapie, een groep van acht nauw samenwerkende therapeuten. Tevens bestaan er constructieve contacten met andere vrijgevestigde praktijken, waardoor we u soms snel aan de juiste therapeut kunnen helpen.

Uit de oude Tuinkamer: interieur sfeerbeeld